Review: Gus G – Fearless

Είδος: Hard Rock / Heavy Metal

Χώρα προέλευσης: Ελλάδα

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 2018/04/13

Παρότι δεν έχει περάσει πολύς καιρός από την τελευταία δισκογραφική δουλειά των Firewind, Immortals (2017), o Gus G. δεν έχασε καθόλου χρόνο και έχουμε ένα χρόνο μετά το πολύ καλό Fearless. Η συνταγή είναι ακριβώς η ίδια με τις δύο προηγούμενες σόλο κυκλοφορίες, δηλαδή μελωδικό hard rock σαφώς επηρεασμένο από την Αμερική αλλά και εμφανείς επιρροές από την αγάπη του κιθαρίστα για τα 70’s. Το νέο album αποτελείται από 10 συνθέσεις συν 2 bonus tracks στις digipak/vinyl εκδόσεις. Σε αντίθεση με τα δύο προηγούμενα πονήματα του βιρτουόζου κιθαρίστα εδώ δεν υπάρχει παρέλαση γνωστών καλλιτεχνών αλλά στην ουσία ένα τριμελές σχήμα που συμπληρώνεται από τους Dennis Ward (φωνητικά/μπάσο) και Will Hunt (τύμπανα) γνωστοί από τις δουλειές τους σε Pink Cream 69 και Evanescence αντίστοιχα.

Έχοντας ήδη πάρει γεύση από το video clip του Letting Go και το lyric video του Mr. Manson που προηγήθηκαν της κυκλοφορίας του δίσκου, ακούγοντάς το ύστερα ολόκληρο το συμπέρασμα που βγαίνει είναι ότι έχουμε την πιο συμπαγή δουλειά του Gus G. Κιθαριστικά το ομώνυμο instrumental κομμάτι ξεχωρίζει ενώ δε λείπει και η μπαλάντα που ακούει στο όνομα Nothing to Say με αρκετή επιρροή από το AOR ιδίωμα. Φυσικά αφού είναι ο βασικός συνθέτης των Firewind είναι λογικό να υπάρχουν ομοιότητες που τις βρίσκουμε στο Letting Go και δη περισσότερο στο Thrill of the Chase. H διασκευή στο Money for Nothing, αν και παράτολμη θα έλεγε κανείς, καταφέρνει να είναι πολύ αξιόλογη και αρκετά διαφορετική από το πρωτότυπο. Υπάρχουν και οι αδύναμες στιγμές όπως το Big City αλλά αυτό δεν αναιρεί το θετικό πρόσημο του δίσκου που κλείνει με το πολύ ωραίο Last of My Kind και ίσως από τα καλύτερα κομμάτια του album.

Η εποχή αυτή βρίσκει τον Gus G. σε ένα δημιουργικό οργασμό και αυτό αποτυπώνεται επιτυχώς στο δίσκο. Η παραγωγή είναι κρυστάλλινη άλλωστε τόσα χρόνια ξέρει με ποιους πρέπει να συνεργαστεί. To Μάιο ξεκινά περιοδεία στη Γερμανία στα πλαίσια της προώθησης του δίσκου και συνεχώς θα προστίθενται μέρες. Rock on \m/

 

7.5/10

 

Tracklist

 1. Letting Go
 2. Mr. Manson
 3. Don’t Tread on Me
 4. Fearless
 5. Nothing to Say
 6. Money for Nothing
 7. Chances
 8. Thrill of the Chase
 9. Big City
 10. Last of My Kind
 11. Little Ain’t Enough*
 12. Aftermath*

*Bonus tracks on digipak/vinyl

 

Recording Line-Up

Gus G. (κιθάρα)
Dennis Ward (φωνητικά/μπάσο)
Will Hunt (τύμπανα)

 

Mini Bio

O Gus G. (κατά κόσμον Κώστας Καραμητρούδης) γεννήθηκε το 1980 στη Θεσσαλονίκη και θεωρείται σήμερα ο πιο αναγνωρίσιμος Έλληνας metal μουσικός/κιθαρίστας παγκοσμίως. Είναι περισσότερο γνωστός για τη συνεργασία του με τον Ozzy Osbourne (2009-2017) ενώ είναι ο ηγέτης του power metal σχήματος Firewind. Έχει συνεργαστεί επίσης με μπάντες όπως Mystic Prophecy, Nightrage, Arch Enemy, Dream Evil έχοντας πλούσια δισκογραφία. Την εποχή αυτή χορηγείται από τη διάσημη εταιρεία κιθαρών Jackson Guitars.

 

Solo δισκογραφία

 • I Am the Fire (2014)
 • Brand New Revolution (2015)
 • Fearless (2018)

 

Band Links

www.gusgofficial.com

https://el-gr.facebook.com/officialgusg/

 

Youtube

https://www.youtube.com/watch?v=-JMY5npXSZQ

https://www.youtube.com/watch?v=BZAYZCvNv60

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s