Review: Diviner – Realms of Time

Είδος: Heavy/Power Metal

Χώρα: Ελλάδα

 

Υπάρχουν κάποιες αξίες και ονόματα που ωριμάζουν σαν το παλιό καλό κρασί. Αυτό ισχύει και στην περίπτωση των Diviner. Τρισήμιση χρόνια μετά το εξαιρετικό “Fallen Empires”, η μπάντα επανέρχεται με το πολυαναμενόμενο “Realms of Time”, που θα κυκλοφορήσει αύριο, 7 Ιουνίου, από την Ulterium Records. Η μόνη αλλαγή αφορά στον κιθαρίστα, με το Θύμιο Κρίκο να αντικαθίσταται από τον Κώστα Φίτο.

Το άλμπουμ αποτελείται από δέκα κομμάτια, με τη μπάντα να έχει ήδη δώσει στη δημοσιότητα τρία από αυτά. Το “Against the Grain” κάνει τη δυναμική αρχή και ακούγοντάς το, καταλαβαίνουμε ότι πρόκειται για μία κυκλοφορία… 100% Diviner! Δυναμικές κιθάρες και τύμπανα και η χαρακτηριστική χροιά του Γιάννη Παπανικολάου να κάνει τη διαφορά! Στη συνέχεια, έπεται το Heaven Falls, το πρώτο κομμάτι του άλμπουμ που δημοσιεύθηκε προ της έκδοσης του άλμπουμ. Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου. Μου αρέσει πολύ ο ρυθμός του που φέρνει σε κλασικό epic/power και ο στίχος, ενώ όλα τα λεφτά είναι η μελωδική κιθάρα στο background.

Προχωράμε χωρίς να πάρουμε ανάσα στο “Set Me Free”, που κινείται στον ίδιο δυνατό ρυθμό. Εδώ μπορώ να ξεχωρίσω και τις επιρροές της μπάντας από τις εποχές του Dio (κυρίως σε θέμα φωνητικών), αλλά και από το κλασικό heavy των Maiden. Έπεται το “The Earth, The Moon, The Sun” που ήταν το δεύτερο κομμάτι του pre-release και το οποίο είναι κατά τη γνώμη μου και ένα από τα πιο «αγνά» heavy κομμάτια της μπάντας. Εδώ να τονίσω ότι η αρμονία μεταξύ τυμπάνων, κιθάρας και φωνητικών που είναι ούτως ή άλλως εξαιρετική, απογειώνεται στο συγκεκριμένο κομμάτι. Στον ίδιο ρυθμό ακολουθεί και το “Cast Down in Fire”, που τιμάει και αυτό τις ρίζες του heavy, με ένα ωστόσο πιο «επικού» ύφους ρεφρέν.

Όπως είπα και πριν, το “Heaven Falls” είναι το αγαπημένο μου, αλλά δυσκολεύτηκα να διαλέξω μεταξύ αυτού και του “Beyond the Border”. Την πρώτη φορά που άκουσα το κομμάτι συγκλονίστηκα. Εξαιρετικό με μία λέξη. Μελωδία και στίχοι απογειώνουν τη σκέψη και το συλλογισμό. Ένα κομμάτι – μνημείο στη φιλοσοφία του μέταλ και της μουσικής γενικότερα. Το επόμενο κομμάτι, “King of Masquerade”, σε μένα προσωπικά βγάζει ένα βιωματικό χαρακτήρα. Δεν ξέρω αν όντως είναι έτσι, ωστόσο οι στίχοι φαίνεται ότι «δείχνουν» κάποιες πρότερες εμπειρίες των μελών της μπάντας. Όσο για τη μουσική, το groove είναι πιο χαρακτηριστικό εδώ, με τις έντονες κιθάρες να δίνουν χαρακτήρα.

Επόμενο κομμάτι το “Time”, που έχει έναν πιο “power” χαρακτήρα. Εδώ ξεχωρίζουν λίγο περισσότερο τα φωνητικά του Γιάννη, που παρεμπιπτόντως τραγουδάει σα να μην πέρασε μια μέρα από το 2015! Νομίζατε ότι τελειώσαμε; Λάθος! Το άλμπουμ έχει να μας προσφέρει ακόμα το “The Voice From Within” που συνεχίζει στον αμείωτο ρυθμό που επέβαλε η μπάντα από την αρχή! Και για το τέλος, το Stargate μας υπενθυμίζει ότι οι πολυδιάστατοι μουσικοί ξέρουν ΚΑΙ μπαλάντες! Η υπέροχη ακουστική εισαγωγή ακολουθείται από τις δυνατές κιθάρες που ξεκινάνε από το ρεφρέν και συνεχίζουν σε όλη την υπόλοιπη διάρκεια.

Το Realms of Time είναι ένα άλμπουμ που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και ως συνέχεια του Fallen Empires. Αυτό που εντυπωσιάζει εκτός από την εξαιρετική παραγωγή και τα κομμάτια αυτά καθ’ εαυτά είναι ότι οι Diviner έχουν καταφέρει σε ελάχιστο χρονικό διάστημα να αποκτήσουν τη δική τους ταυτότητα και το δικό τους κοινό. Στην εποχή της εμπορευματοποίησης, κυκλοφορίες όπως το Realms of Time έρχονται για να μας επιβεβαιώσουν ότι το αγνό, γνήσιο μέταλ είναι και θα είναι πάντα εδώ.

 

9/10

 

Tracklist

  1. Against The Grain
  2. Heaven Falls
  3. Set Me Free
  4. The Earth, The Moon, The Sun
  5. Cast Down In Fire
  6. Beyond The Border
  7. King Of Masquerade
  8. Time
  9. The Voice From Within
  10. Stargate

 

Band Members

Yiannis Papanikolaou – Vocals

George Maroulees – Guitar

Kostas Fitos – Guitar

Herc Booze – Bass

Fragiskos Samoilis – Drums

 

Mini Bio

Οι Diviner είναι μία heavy metal μπάντα από την Αθήνα, που δημιουργήθηκε το 2011. Στα τέλη του 2015 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους άλμπουμ με τίτλο “Fallen Empires” και το “Realms of Time” αποτελεί τη δεύτερη ολοκληρωμένη τους κυκλοφορία.

 

Contact

Facebook: https://www.facebook.com/divinermetalband

Website: http://www.divinerband.com

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s