Review: The Slayerking – Tetragrammaton

Υπάρχουν άλμπουμ τα οποία είναι πιο εύκολο να αναλύσει κανείς και άλλα που χρειάζονται αρκετό χρόνο και πολλά ακούσματα. Οι Slayerking είναι μια μπάντα της οποίας οι κυκλοφορίες είναι “spot on” στη δεύτερη κατηγορία. Κι αυτό γιατί κάθε φορά που ο ακροατής ακούει το κάθε κομμάτι ξεχωριστά, παίρνει διαφορετικά νοήματα, αντιλαμβάνεται διαφορετικά πράγματα, του «βγαίνει» κάτι καινούριο που δεν το είχε αντιληφθεί στο προηγούμενο άκουσμα.

Τρία χρόνια λοιπόν μετά την κυκλοφορία του Sanatana Dharma, ήρθε η ώρα του Tetragrammaton. Όποιος έχει ακούσει και τα δύο άλμπουμ θα συνειδητοποιήσει ότι υπάρχουν αισθητές διαφορές. Η κυριότερη εξ’ αυτών εντοπίζεται στο κάθε άλμπουμ σαν σύνολο. Στο Sanatana Dharma, κάθε κομμάτι είχε τη δική του «ταυτότητα» και θα μπορούσε κάποιος να εντοπίσει κάποια «χιτάκια». Το Tetragrammaton είναι εντελώς διαφορετική ιστορία. Μέσα στα τρία χρόνια που μεσολάβησαν, ο Ευθύμης Καραδήμας μαζί με τον Κώστα Κυριακόπουλο και το Γιώργο Καρλή δούλεψαν για να φτιάξουν μία σειρά κομματιών που αλληλοσυμπληρώνονται και των οποίων ο σκοπός είναι να βάλουν τον ακροατή στην ατμόσφαιρα της μπάντας και σε αυτό που θέλει να περάσει: να φτάσει στη ρίζα του ανθρώπινου πόνου και να τον απομονώσει από την ανθρώπινη φύση.

Κατά τη διάρκεια των δέκα κομματιών (εννέα συν την εισαγωγή) που συνθέτουν το άλμπουμ, κύριο χαρακτηριστικό είναι η εθιστικά μελωδική κιθάρα, την οποία συμπληρώνουν το μπάσο και τα τύμπανα που είναι εξίσου «σκοτεινά» και δίνουν εξαρχής το συναίσθημα της εσωστρέφειας και της εσωτερικής αναζήτησης. Τα φωνητικά ποικίλουν. Σε αυτό το άλμπουμ, ο Ευθύμης τολμάει ακόμα περισσότερο με τα «καθαρά» φωνητικά, τα οποία είναι πολύ πιο αισθητά σε σύγκριση με το Sanatana Dharma, χωρίς φυσικά να λείπουν και τα χαρακτηριστικά growl vocals με τα οποία τον έχουμε κυρίως συνηθίσει.

Κατά τη γνώμη μου, ο ακροατής θα δυσκολευτεί να επιλέξει κάποιο κομμάτι ως «αγαπημένο». Ο λόγος είναι ότι κάθε κομμάτι είναι μέρος του μουσικού παζλ το οποίο συνθέτει το Tetragrammaton. Ως εκ τούτου, δεν είναι εύκολο να απομονωθεί κάποιο κομμάτι ως πιο ξεχωριστό από τα υπόλοιπα. Όλα έχουν τη συγκεκριμένη θέση τους και το συναίσθημα που αναπτύσσεται όταν τα ακούει κάποιος σε σειρά είναι πολύ διαφορετικό από το να ακουστούν μεμονωμένα. Προσωπικά, αν θα ξεχώριζα ένα κομμάτι (μετά από πολλά ακούσματα), αυτό θα ήταν το “Bless Those Who Weep and Sell Their Tears to Unbelievers” κυρίως επειδή είναι το πρώτο μουσικό δείγμα που παίρνει ο ακροατής μετά την εισαγωγή του άλμπουμ. Όπως όμως προανέφερα, κανένα κομμάτι δεν υστερεί σε τίποτα από τα υπόλοιπα. Όλα είναι λες και έχουν τοποθετηθεί στην κατάλληλη θέση, το κατάλληλο timing.

Οι Slayerking είναι μία μπάντα που όμοιά της πολύ δύσκολα θα συναντήσει κανείς στο χώρο. Το «πάντρεμα» του 70s rock με το 90s death, το γεγονός ότι το άλμπουμ ηχογραφήθηκε live(!) όπως έκαναν οι μπάντες παλαιότερα, αλλά κυρίως η αλληγορικότητα και τα διαφορετικά νοήματα που θα προσδώσει κανείς στο άλμπουμ κάνουν τον όλο συνδυασμό μοναδικό. Το Tetragrammaton δε θα σας δώσει άμεσα το άκουσμα ή και το νόημα που ζητάτε. Αυτός είναι όμως και ο σκοπός του: μέσα από την εσωτερική αναζήτηση να βρείτε την ερμηνεία που σας ταιριάζει. Μέχρι να επιτευχθεί αυτό, βάλτε το βινύλιο να παίζει και απολαύστε το. Και φυσικά μην ξεχάσετε το live τους στις 23 Νοεμβρίου με τους Candlemass στο Fuzz!

 

10/10

 

Tracklist

  1. Intro
  2. Bless Those Who Weep and Sell Their Tears to Unbelievers
  3. We Crucified The Pilgrims They Believed In You
  4. Story Of The Snake Who Grew Legs and Became A Lizard – THE Slayerking
  5. My Love Has Died On The Vine
  6. Where I Saw You Last Time Bleeding – Revelation
  7. Queen Of Sheba Undresses Before Pulsating Chords
  8. Umbra, Penumbra and Antumbra – Evil Eye
  9. Under The Spell Of Alice and Her Virgin Sin – The Expulsion
  10. Rattling The Chain My World Is Hanging Loose (Bonus Track)

 

Band Members

Efthimis Karadimas – Bass, Vocals

Kostas Kyriakopoulos – Guitar

George Karlis – Drums

 

Contact

Facebook: https://www.facebook.com/TheSlayerking/

Bandcamp: https://the-slayerking.bandcamp.com/releases

E-mail: the.slayerking.band@gmail.com

One thought on “Review: The Slayerking – Tetragrammaton

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s