Dennis Κωστόπουλος: Όταν κάνεις κάτι που αγαπάς, θα βρεις τον τρόπο να επικοινωνήσεις με τον κόσμο

Συνέντευξη στο Σπύρο Ματή

Με αφορμή την κυκλοφορία της υπέροχης διασκευής που ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν λίγες μέρες στο διαδίκτυο  του κομματιού των Pretty Maids, Future World, από 28 Έλληνες μουσικούς κι ενόψει της ζωντανής του συνέντευξης την ερχόμενη Τετάρτη 3 Ιουνίου στη ραδιοφωνική εκπομπή του Play This Loud στο Hellenic Radio UK (στις 22.00 ώρα Ελλάδας), ο εμπνευστής και δημιουργός του όλου εγχειρήματος Δημοσθένης (Dennis) Κωστόπουλος (Acid Death, Piranha) μίλησε στο blog για την καραντίνα, την εξέλιξη της μουσικής στις μέρες μας και πολλά ακόμα ενδιαφέροντα θέματα.

 

Σχεδόν 10 μέρες από την κυκλοφορία του βίντεο, ποιες είναι οι αντιδράσεις που εισπράττεις από τον κόσμο; 

Στην συντριπτική τους πλειοψηφία είναι θετικές. Όλο αυτό έγινε όχι για να αποτελέσει μια ακόμα διασκευή του εν λόγω κομματιού, αλλά με στόχο να περάσει το μήνυμα ότι παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε μπορούμε να έρθουμε σε επαφή με φίλους και να δημιουργήσουμε μουσική με ένα αρκετά αξιοπρεπές αποτέλεσμα, παρά τις όποιες αντικειμενικές δυσκολίες υπήρχαν.

 

Από την στιγμή που έκανες το πρώτο τηλέφωνο μέχρι και την ημέρα της δημοσιοποίησης του βίντεο πόσος χρόνος χρειάστηκε; 

10 μέρες συνεχόμενης δουλειάς. Το όλο project είχε πάρα πολλές δυσκολίες στο να στηθεί. Οι φίλοι που μου έστειλαν το υλικό τους προσπάθησαν για το καλύτερο δυνατό, μη έχοντας όπως καταλαβαίνεις όλοι εν μέσω καραντίνας τον απαραίτητο εξοπλισμό, τη στιγμή μάλιστα που κάποιοι από αυτούς ήταν και αποκλεισμένοι στα χωριά τους. Θεωρώ ωστόσο ότι παρ’ όλες τις δυσκολίες, το αποτέλεσμα ήταν αρκετά αξιοπρεπές. Σημαντικό ρόλο σε αυτό έπαιξε και ο Σάββας (σ.σ. Μπετίνης), ο οποίος ανταποκρίθηκε αμέσως όταν ζήτησα τη βοήθειά του.

 

Πώς αισθάνθηκες όταν οι ίδιοι οι Pretty Maids δημοσίευσαν το βίντεο σου; 

Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη ανταμοιβή. Μιλώντας μάλιστα με τον Ken Hammer (σ.σ. κιθαρίστας της μπάντας), μου είπε ότι το όλο εγχείρημα του άρεσε αρκετά όπως και το μήνυμα που θέλουμε να περάσουμε.

 

Είσαι πάνω από 30 χρόνια ενεργός μουσικά. Μπορούσες να φανταστείς όταν ξεκινούσες ότι θα ερχόταν η μέρα που θα δημιουργούνταν μουσική κατά αυτόν τον τρόπο ; 

Σε καμία περίπτωση. Η όλη κατεύθυνση που έχει πάρει η μουσική στις μέρες μας με το streaming/download κ.τ.λ. δεν θα μπορούσε να προβλεφθεί ούτε στις ταινίες επιστημονικής φαντασίας που βλέπαμε δεκαετίες πριν. Όταν κάνεις όμως κάτι που αγαπάς, θα βρεις τον τρόπο, θα προσαρμοστείς στα νέα δεδομένα της εποχής και ακόμα και υπό δύσκολες συνθήκες θα επικοινωνήσεις με τον κόσμο.

 

Αν είχες την δυνατότητα να δημιουργήσεις μια σούπερ μπάντα παγκόσμιου βεληνεκούς ποιους μουσικούς θα ήθελες να έχεις για μέλη;

Πολύ δύσκολη ερώτηση. Ο Anders Friden μου αρέσει τόσο στα καθαρά όσο και στα brutal φωνητικά του, ο Marty Friedman, ο Andy LaRocque, ο Jeff Loomis στις κιθάρες, ο Steve Di Giorgio στο μπάσο, ο Gene Hoglan στα drums… Τι να πω, είναι πάρα πολλοί.

 

Όσον αφορά στα επόμενα μουσικά σου σχέδια, τι ετοιμάζεις; 

Αυτήν τη στιγμή προτεραιότητα μου είναι οι Piranha με τους οποίους ολοκληρώσαμε μόλις τις ηχογραφήσεις του νέου μας άλμπουμ, που αναμένεται να κυκλοφορήσει από την 7hard records μέσα στη χρονιά. Τώρα όσον αφορά τους Acid Death, έχουμε κάποιες ιδέες τις οποίες δουλεύουμε έτσι ώστε κάποια στιγμή να τις συγκεντρώσουμε και να μπούμε στο στούντιο.

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s