Συνέντευξη: Inner Sights

Οι Inner Sights είναι ένα νέο alternative rock συγκρότημα από την Αθήνα. Εν μέσω πανδημίας και καραντίνας, μας συστήνονται και μας παρουσιάζουν τη δουλειά τους, το πως ξεκίνησαν κλπ. Διαβάστε την πολύ ενδιαφέρουσα κουβέντα που είχαμε…

Καλώς ήρθατε στο Play This Loud και ευχαριστούμε πολύ για τη συνέντευξη! Πώς ξεκινήσατε σαν μπάντα;

Άκης: Εμείς ευχαριστούμε για τη φιλοξενία! Η φάση ξεκίνησε κάπου στα μέσα του 2020 όταν μαζί με τον Πάνο (κιθαρίστας), με τον οποίο είμαστε συνάδελφοι στη δουλειά, ανακαλύψαμε τα κοινά μας ακούσματα και αποφασίσαμε να τζαμάρουμε. Γνωρίσαμε τον Νίκο (κιθαρίστας) μέσω αγγελίας και έτσι με τη συνδρομή του Γιώργου (ντραμς), φίλου του Πάνου, κάναμε την πρώτη μας πρόβα με εμένα στα φωνητικά, δέσαμε και έτσι συνεχίσαμε.

Πάνος: Όλοι μας υπήρξαμε σε διαφορετικές μπάντες στο παρελθόν οπότε υπήρχε μια σχετική εμπειρία από πριν και δέσαμε γρήγορα σαν συγκρότημα. Το ευτυχές όμως είναι ότι δέσαμε και σαν χαρακτήρες που αυτό μας έδωσε μια έξτρα ώθηση να ιδρύσουμε τους Inner Sights.

Γιατί και πως επελέγη το όνομα Inner Sights;

Πάνος: Θέλαμε ένα όνομα να εκφράζει τις εσωτερικές μας ανησυχίες και έτσι όταν έπεσε στο τραπέζι η ιδέα του ονόματος Inner Sights έγινε ομόφωνα δεκτή. Η μουσική είναι κυρίως η έκφραση του είναι σου και των εσωτερικών σου βλέψεων/αναγκών. Πιστεύουμε ότι αντιπροσωπεύει άριστα τη μουσική μας αλλά και το όραμα της μπάντας που είχαμε από όταν ξεκινήσαμε.

Πρόσφατα κυκλοφορήσατε στο διαδίκτυο 4 νέα κομμάτια. Ποια είναι η θεματολογία τους;

Άκης: Είμαστε πολύ χαρούμενοι για την κυκλοφορία των νέων μας κομματιών και πιστεύουμε ότι είναι ένα πολύ αντιπροσωπευτικό δείγμα του ύφους μας αλλά και τι θα ακολουθήσει! Μουσική δε σταματάμε να γράφουμε οπότε να περιμένετε κι άλλα πράγματα στο μέλλον!

Νίκος: Η θεματολογία έχει να κάνει κυρίως με την αγάπη και τον έρωτα που είναι οι κινητήριοι μοχλοί σε ότι κάνουμε τις περισσότερες φορές, είτε σωστά είτε λάθος. Γιατί κακά τα ψέματα μέσα σε όλο το σκοτάδι που ζούμε στις μέρες μας, έχουμε ανάγκη να ξεφύγουμε ακούγοντας τέτοια θεματολογία.

Θα θέλατε να μας πείτε λίγα λόγια για την ηχογράφηση και την παραγωγή;

Νίκος: Λόγω της απαγόρευσης και των περιοριστικών μέτρων, η ηχογράφηση έγινε από τον καθένα στο σπίτι του. Πολύ θα θέλαμε να ήμασταν σε ένα στούντιο να νιώθουμε τις ενέργειες αλλά η υγεία προηγείται και έτσι μείναμε ενεργοί έχοντας καθημερινή επαφή μέσω διαδικτύου.

Πάνος; Η τεχνολογία έχει τα καλά και τα κακά της, στην προκείμενη περίπτωση μάς βοήθησε να μείνουμε ενεργοί σε όλο αυτό το διάστημα της απαγόρευσης. Η παραγωγή έγινε από εμάς όπως και τα artworks, είμαστε μια DIY μπάντα προς το παρόν! Παρά την κατάσταση παραμείναμε πολύ δημιουργικοί.

Ποια ήταν η ανταπόκριση του κοινού;

Νίκος: Πάρα πολύ καλή! Είχαμε πολύ θετικό feedback από όσους άκουσαν τα κομμάτια μας και αυτό μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε με μεγαλύτερο ζήλο να παράγουμε νέα μουσική.

Πότε μπορούμε να περιμένουμε την πρώτη ολοκληρωμένη κυκλοφορία;

Άκης: Αυτό θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες. Γράφουμε συνεχώς νέο υλικό και προχωρώντας θα γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες από την πλευρά μας ώστε μέσα στην επόμενη χρονιά να έχουμε ολοκληρώσει το πρώτο μας άλμπουμ.

Ποιες θα λέγατε ότι είναι οι επιρροές σας και τι σας δίνει έμπνευση να γράφετε μουσική;

Πάνος: Οι κοινές μας επιρροές είναι στο rock/hard rock/alternative. Από εκεί και πέρα ο καθένας έχει τα δικά του ακούσματα και εμπειρίες πάνω στη μουσική. Έτσι με αυτόν τον τρόπο ο καθένας συμβάλλει με τον δικό του τρόπο ώστε το αποτέλεσμα να βγαίνει Inner Sights!

Άκης: Σίγουρα οι αναφορές μας είναι περίπου κοινές μια και ηλικιακά είμαστε όλοι κοντά, μεγαλωμένοι στα 90’s. Η αγάπη μας στο rock είναι αυτή που μας ενώνει και που μας δίνει έμπνευση. Οι προσωπικές μας εμπειρίες αλλά και τα όνειρά μας είναι αυτά που μας δίνουν το κίνητρο να συνεχίσουμε να γράφουμε μουσική και να προοδεύουμε ως συγκρότημα.

Σκοπεύετε να προωθήσετε το άλμπουμ με live συναυλίες;

Νίκος: Φυσικά, αυτή είναι και η πεμπτουσία άλλωστε, να βγαίνεις και να επικοινωνείς με τον κόσμο τη μουσική σου! Λόγω κατάστασης δεν ξέρουμε κατά πόσο αυτό είναι εφικτό σύντομα αλλά δουλεύουμε πάνω σε αυτό ώστε να είμαστε έτοιμοι όταν θα επιτραπεί ξανά!

Για το τέλος, θα θέλατε να στείλετε ένα μήνυμα στους ακροατές και τους αναγνώστες του Play This Loud;

Σας ευχαριστούμε για τη στήριξη και συνεχίστε να στηρίζετε την ελληνική σκηνή! Rock on \m/

Μπορείτε να βρείτε τους Inner Sights στους εξής συνδέσμους:

innersightstheband@gmail.com

https://www.youtube.com/channel/UCUmaqVCgEgM2DGdElRJRWrQ

https://www.instagram.com/innersightstheband/

https://innersights.bandcamp.com/

https://innersightstheband.wixsite.com/rock

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s